Képességfejlesztő Falmászás

Olyan holisztikus  szemléletű fejlesztő módszer, melyben a falmászás nem cél hanem eszköz. További mozgás- és kognitív fejlesztő eszközökkel egységes rendszer mely hatással van a fizikális- mentális kondícióra és a személyiség fejlődésre.

 

A gyermeket egységben, teljes egészében kezeli és a mozgásfejlesztés mellett jótékony hatással van a személyiség fejlődésre, a kognitív képességek fejlődésére és fejleszti a fizikális kondíciót. A foglalkozások során fejlődik az önismeretük, az önbizalmuk az együttműködési képességük. A mászás lehetőségével erősödik izomzatuk, javul tartásuk, koncentrációs képességük. A speciális eszköz-, kép- és kártya csomagok segítségével falmászás közben észrevétlenül tanulnak, kihasználva a mozgásos tanulási technika lehetőségeit.

A feladatok életkor- és állapot specifikus összeállításával, bővítik az általános ismereteket és fejlesztik valamennyi tanuláshoz szükséges részképességet.
A képességfejlesztő falmászás olyan örömteli hatékony komplex fejlesztő program, mely hozzájárulhat a sikeres óvodai és iskolai beváláshoz.

Rugalmas az egyes gyermek vagy gyermek csoport igényeihez folyamatosan alkalmazkodó módszer, ennek okán sikeres lehet minden alternatív pedagógiájú óvodában iskolában is.

Területei:

  • mozgásfejlesztés
  • figyelem-koncentráció
  • mozgás koordináció, egyensúly
  • jobb-bal szinkronizálás
  • testkép, testtudat
  • figyelem zavar
  • tanulási nehézségek
  • magatartás zavar, szorongások oldása
  • bátorság, önbizalom
  • tájékozódás, térbeli orientáció

A képességfejlesztő falmászás egy modern és hatékony eszköz, mely könnyen megragadja már a legkisebbek figyelmét is. Sokrétű feladat rendszerével hosszú távon fenntartja a gyerekek érdeklődését, így életre szóló motivációt ad egy olyan

Bővebben

 

MászóJátszóHáz

1-3 éveseknek
Szakember vezetésével és szülői segítséggel, játékos feladatok közben próbálhatják ki a legkisebbek a falmászást.
további részletek

Kiscsoportos foglakozások

3-10 éveseknek
Életkornak és tudásszintnek megfelelő csoport bontásban.

Falmászós szülinapok,

Szülinapi csomagunk az alábbiakat tartalmazza: animátorok által vezetett falmászós szülinapi program, max 15 fő és 2,5 óra időtartam. Inni és harapni valót, valamint tortát az ünnepelt hozhat.

 

Foglakozásainkat az Andor u. 60.-ban tartjuk.

Napjainkban már egészen kisgyermekkortól számtalan információ, lehetőség, aktivitás veszi körül gyermekeinket. Figyelmüket megosztva a fizikai aktivitáshoz szükséges motivációjuk is jelentősen átalakult. A mozgásfejlesztés, a MászóJátszó lehetőséget ad/teremt a sikerélmények megélésén keresztül a mozgás megszerettetésére, és arra is, hogy a mozgásos cselekvések a gyermekek mindennapi tevékenységrendszerében a megfelelő helyre kerülhessenek.1 Mozgásfejlődés és a motorikus képességek fejlesztése gyermekkorban, Király Tibor – Szakály Zsolt Dialóg Campus Kiadó

Bővebb információ és jelentkezés a foglakozásokra: omnivagus@omnivagus.hu, 30/526-5084